5 greșeli de evitat in Web Design


Web design-ul este un domeniu care implică foarte multă documentare și dedicație, căci orice greșeală facută într-un logo sau într-un site poate strica imaginea afacerii/brandului pentru care s-a lucrat.
Totodată, un design bine gândit poate transforma compania într-o afacere de succes.
Iată 5 greșeli de evitat în web design.

1. Excesul de fonturi

greseli-web-design
Să te joci cu fonturile poate fi amuzant și uneori poate fi chiar o alegere bună, dar atunci când încerci să citești un paragraf care conține foarte multe fonturi poate deveni obositor și enervant. Se recomandă sa nu fie folosite niciodata mai mult de 3 fonturi într-un layout.
Ar trebui sa avem în vedere folosirea mai puținor fonturi când spațiul este limitat, cum ar fi în cazul bannerelor de mici dimensiuni.

2. Neînțelegerea cerințelor clientului

web-design-blog
Ca în orice domeniu, comunicarea dintre graphic designer și client este vitală. În timp ce clientul are datoria să pună la dispoziție cerințe clare, designerul are datoria să se asigure că a înțeles cerințele.
Este recomandat să trecem de mai multe ori prin cerințele clientului. Dacă exista nelămuriritrebuie să menținem o legătură strânsă cu clientul pentru a clarifica lucrurile cât mai eficient posibil.

3. Deadline-uri rapide, întârzieri mari

greseli-web-design
Din toate greșelile menționate, aceasta este una dintre cele mai grave.
Când vine vorba de web design, rar întâlnim taskuri rapide (daca întâlnim). Așadar, când discutăm despre deadline-uri trebuie sa ne asigurăm că nu promitem un timp extrem de scurt pentru a nu dezamăgi și pentru a nu livra cu întârzieri mari.
Promisiunile mari te pot pune în dificultate, iar munca sub presiune nu va genera decât rezultate negative.

4. Folosirea imaginilor free de pe internet

greseli-web-design
Nu e greșit să folosești imagini free, dar e mai bine să le eviți în proiectele importante. Folosind prea des imagini free riști să faci produsul să pară ieftin și neprofesionist.
În plus, ele sunt folosite atât de des încât cumpărătorii s-ar putea să le recunoască, de vreme ce le văd peste tot. Gândiți-vă la un design luat dintr-un stock free. Cel mai probabil, cumpărătorul nu-și va da banii pe el, considerând calitatea produsului la fel de ieftină precum calitatea ambalajului.

5. Gustul personal în web design

greseli-web-design
Într-un final, trebuie să fii conștient că faci design-ul pentru client. Indiferent că ești freelancer sau lucrezi într-o echipă, e important să ții cont de cerințele clientului și să nu te abați de la ele considerând că e mai bine așa.
Web designerii fac greșeli comune, de la neințelegerea cerințelor și terminând cu un design mult prea complex și prăfuit.
Nu credeți că ar fi mult mai ușor să păstrăm simplitatea, spontaneitatea și caracterul fresh în serviciile de web design pe care le oferim?
Sursa: DesignHill.com

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Lasă un răspuns

Categories